Frissen csapolt sörök házhozszállítással

Frissen csapolt sört házhoz? Hogy működik? Kinek és miért jó? Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes, megválaszoljuk az eddig felmerült generális kérdéseket.

Frissen csapolt sört házhoz?

Igen, csapolt sörről van szó! A söreinket friss fejtésű KEG hordókból csapoljuk és a helyzetre szabott kedvező szállítási feltételekkel juttatjuk el az otthonaitokba. Röviden: ha Gyulán, vagy Gyulaváriban vagy, tudsz tőlünk csapolt sört rendelni, akár webshopon, akár telefonon (+36 20 230 0192).

Hogy csapoljuk?

Ne izguljatok, nem a korsóban visszük. ;) A jelenleg kérhető kiszerelés a 2 literes PET palack. Új palackokról van szó, melyek tisztaságáról a gyártóhelytől a csapjainkig egy védőcsomagolás gondoskodik. A palackok egyutasok, higiéniai okból mindig csak új palackot töltünk.

A palackok töltésére egy speciális szerelvény szolgál, amivel a hagyományos sörcsapok nem rendelkeznek. A működési elve hasonló az üveges sör palackozásához, lehetővé téve a teljesen zárt rendszerű fejtést, nyomás alatt, habzás- és levegőmentesen. Ha a sör nem érintkezik a levegővel, tovább megőrzi a frissességét. Hűtve kell tárolni, a töltéstől számított 1 héten, felbontástól számított 1 napon belül javasoljuk az elfogyasztását.

Több vendéglátóhely is elkezdett elvitelre csapolt sört árulni, de a fent leírt csapoló berendezéssel csak kevesen rendelkeznek.

Miért most csináljuk ezt?

A választ nyilván tudjátok. Az országos rendelkezések miatt jelenleg nincs más mód, hogy az emberek frissen csapolt sörhöz jussanak. Az így megjelent igényre reagálva több főzde is foglalkozni kezdett az elvitelere történő sörcsapolással. Az ehhez szükséges rendszer nálunk már kezdettől fogva rendelkezésre áll, mindössze a házhozszállítással kellett kiegészítenünk a szolgáltatást.

 Mitől frissebb a miénk?

A söreink helyben készülnek, nem kell őket utaztatni! Az elkészült sörök a hűtött tartályokból kerülnek a KEG hordókba, majd a csapokra. Ha a hordó valamiért nem kerül egyből a csapokhoz, akkor egy hűtött raktárban tároljuk. A legtöbb vendéglátóhely valamelyik nagykereskedésből vásárolja a hordós söröket, amik a csapra kerülés előtt hosszú utat tesznek meg. Miért baj ez? Nem baj, de a sör sokat áll a melegben, ami a frissességnek odavág. A sörben meleg hatására kedvezőtlen kémiai változások történnek, ami akkor is megmarad, ha utána fogyasztás előtt behűtitek. A fenti szempontok szerint az üveges/dobozos sörök pedig még egy átlagos KEG hordónál is rosszabb helyzetben vannak.

Sörfőzdeként és brewpub-ként az átlagosnál magasabb hangsúlyt fektetünk a csapoló rendszereink rendszeres tisztítására, és az ehhez szükséges szakértelem és személyzet a rendelkezésünkre áll.

Miért vedd tőlünk?

  • Úgy véljük, hogy a frissen csapolt sör egy olyan minőségi többletet ad, amivel jó lenne minden sörfogyasztónak szembesülni. Kezdettől fogva ezt valljuk, ezen a most kialakult helyzet nem változtat.

  • Nyilván sejtitek, hogy vendéglátóhelyként mi is szorult helyzetbe kerültünk. Ha tőlünk rendeltek sört, segítitek a vállalkozásunk fennmaradását és mindazt, amit a tevékenységünkkel képviselünk.

Hogyan tudtok rendelni?

Egyszerűen a webshopon, vagy telefonon (+36 20 230 0192), és mi már visszük is! A szállítási feltételeket itt találjátok! Vasárnaptól - csütörtökig 11:00-20:00, pénteken és szombaton 11:00-21:30-ig várjuk a rendeléseiteket!